Biology MCQ Question Answer Paper Set 2

1)Which of the following animals breathes through the skin?

a) Fish

b) Pigion

c) Frog

d) Cockroach

ans: c

2) The science related with the study of living—

a) Physics

b) Chemistry

c) Biology

d) Mathematics

ans: c

3)In pedology we study about—

a) Disease

b) Pollution

c) Soil

d) Rockes

ans: c

4)Homo sapien is the scientific of—

a) Honeybee

b) Monkey

c) Man

d) Tiger

ans: c

5) Genetic material of a virus is—

a) DNA

b) RNA

c) Either DNA or RNA

d) Both  DNA and RNA

ans: c

6)Tuberculosis is caused by—

a) Virus

b)Bacteria

c) Protozoa

d) Fungi

ans: b

7) Yeast is an important source of—

a) Vitamin C

b) Protein

c) Vitamin B

d) Invertase

ans:c

8) Virus which contain RNA  as genetic material—

a) Reovirus

b) Reterovirus

c) Ribo virus

d) All

ans: d

9) Mitochondria is absent in—

a) Fungi

b) Algae

c) Bacteria

d) Yeast

ans: c

10)Which one of the following disease caused by bacteria—

a) Tuberculosis

b) Mumps

c) Small pox

d) Rabies

ans: a

11) Sago is obtained from—

a) Cycus

b) Pinus

c) Cedrus

d) Zoniperus

ans: a

12) Largest number  of chromosome is found in—

a) Man

b) Pteridophytes

c) Elephant

d) Angeiosperm

ans: b

13)Which plant is called Herbal-Indian Doctor?

a) Neem

b) Amla

c) Mango

d) Tulsi

ans: d

14)Plant of Pea is a—

a) Herb

b) Shrub

c) Tree

d) None of these

ans: a

15)Which of the following plant only produce seed but not fruit?

a) Sugar-cane

b) Pea-nut

c) Cycus

d) Almond

ans: c

16)Which one of the following is a weedicides—

a) NAA

b) 2,4-D

c) ABA

d) G.A

ans: b

17)The type of root formed in Betet vine is:

a) Stilt Root

b) Clinging Root

c) Climbing Root

d) Prop Root

ans: b

18) Longest fibers are found in—

a) Jute

b) Cotton

c) Sunn Hemp

d) Coir

ans: a

19)Internal cork of apple is deficiency symptom of

a) Mo

b) B

c) Cu

d) Zn

ans: b

20)Study of blood is called—

a) Hepatology

b) Hematalogy

c) Histology

d) None of these

ans: b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GkDownload.Com © 2016