General English MCQ Question Answer Paper Set 1

Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

ans: d

2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)  same

b) common

c) mutual

d) similar

ans: b

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

ans: c

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

ans: c

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

ans: c

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :  In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

ans: c

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

ans: d

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

ans: c

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

ans: d

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

ans: b

Directions ( Q.Nos. 11-15 ) :  Some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error :

11)Ram was (a)/ senior to (b)/ Sam in college.(c)/ No error (d)

ans: a

12) Supposing if (a)/ it rains (b)/ what shall we do? (c)/ No error (d)

ans: a

13) The capital of Yemen (a)/ is situating (b)/ 2190 meters above the sea level. (c)/ No error (d)

ans: b

14) It was him (a)/ who came running (b)/ into the classroom. (c)/ No error (d)

Ans: c

15) The captain along with his team (a)/ are practicing very hard (b)/ for the forthcoming match. (c)/ No error (d)

Ans: b

Directions : ( Q.Nos. 16-20 ) :  Out of the four alternatives, choose the one which best express the meaning of the word :

16)Defer

a) Indifferent

b) Defy

c) Differ

d) Postpone

ans: d

17) Abandon

a) Forsake

b) Keep

c) Cherish

d) Enlarge

ans: a

18) Cease

a) Begin

b) Stop

c) Create

d) Dull

ans: b

19) Cancel

a) Abolish

b) Approve

c) Allow

d) Break

ans: a

20) Pious

a) Religious

b) Sympathetic

c) Afraid

d) Faithful

ans: a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GkDownload.Com © 2016