General Knowledge MCQ Question Answer Paper Set 9

1)Which among the following countries was the earliest to give women the right to vote?

a) Iceland

b) India

c) New Zealand

d) USA

ans: c

2) Which one of the following countries is not a member of the Nordic Council?

a) Norway

b) Denmark

c) Iceland

d) United Kingdom

ans: d

3) Restarting of computer that is already on is referred to as

a) Shut down

b) Cold booting

c) Warm booting

d) Logging off

ans: c

4)Which one of the following countries is not a member of ASEAN?

a) Indonesia

b) South Korea

c) Thailand

d) Vietnam

ans: b

5) Pandit Shiv Kumar Sharma is well known as an exponent of

a) Santoor

b) Sitar

c) Tabla

d) Violin

ans: a

6)Which one of the followioong is not a part of Hindustani Music?

a) Dhrupad

b) Khayal

c) Kriti

d) Dadra

ans: c

7)Gautam Buddha delivered his first sermon at which one of the following place?

a) Kushinagar

b) Sarnath

c) Bodh Gaya

d) Lumbini

ans: b

8) Who among the following took over as Chief Election Commissioner from BB Tandon?

a) M Damoddaran

b) N Gopalaswamy

c) Y V Reddy

d) SY Qureshi

ans: b

9) Which one of the following is the oldest Grand Slam of the World?

a) Wimbledon

b) French Open

c) Australian

d) US Open

ans: a

10) Anup Sridhar is well known for playing

a) Badminton

b) Chess

c) Football

d) Table Tennis

ans: a

11)The great lawn tennis player Bjorn Borg is from which country?

a) Sweden

b) Australia

c) USA

d) Italy

ans: a

12)  The Famous bronze image of Nataraja is a fine example of which art?

a) Chola Art

bv) Gandhar Art

c) Mathura Art

d) Maurya Art

ans: a

13) SONAR is based on the principle of

a) Resonance

b) Reveberation

c) Echo

d) None of these

ans: c

14) Who discovered Cholera germs?

a) Robert Koch

b) Rene Laennec

c) Dreser

d) Hansen

ans: a

15)The system of budget was introduced in India during the Viceroyalty of

a) Elgin

b) Ripon

c) Dalhousie

d) Canning

ans: d

16) The Noble Prize for Economics was introduced in the year

a) 1968

b) 1969

c) 1970

d) 1971

ans: b

17)Where is Integral Coach Factory situated?

a) Perambur

b) Chittaranjan

c) Mumbai

d) Kolkata

ans: a

18) A gas which cannot be collected over water is

a) N2

b) O2

c) SO2

d)PH3

ans: c

19) When was the Family Planning Programme officially started in India?

a) 1950

b)1952

c) 1956

d) 1962

ans: b

20) Which amidst the following states has a Legislative Council?

a) Bihar

b) Odissa

c) Paschim Banga

d) Punjab

ans: a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GkDownload.Com © 2016